Botox terapija bora lica

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum, koji se poslednjih desetak godina koristi u medicini. Poslednjih nekoliko godina najviše se koristi u kozmetologiji.

Opis tretmana

Botox terapija bora lica

Botox terapija bora lica

Tretman Botoxom je jedan od najdelotvornijih i najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na području čela i bora smejalica. Tretman Botoxom je siguran i jednostavan nehirurški zahvat kojeg izvodi lekar . Izvodi se tako da se preparat aplikuje pod kožu na mestima gde se bore žele ukloniti ili umanjiti. Tretman je bezbolan i traje svega nekoliko minuta. Rezultat tretmana, kao ni kod sličnih estetskih tretmana, nije trajan jer još nije otkrivena supstanca koja bi u potpunosti zaustavila neizbežan proces starenja.

Kandidati

Kandidati za tretman su sve osobe koje u trenutku intervencije nemaju infekciju na mestima na koja žele primeniti preparat i osobe koje nisu alergične na preparat ni bilo koji pomoćni sastojak preparata.

Pacijenti s pojedinim neurološkim poremećajima (ALS, Myasthenia gravis ili Lambert-Eaton sindrom) imaju povećan rizik pojave ozbiljnijih neželjenih dejstava.

Priprema

Pre primene preparata neophodan je pregled lekara. Pregled omogućuje detaljan uvid u raspored i građu facijalnih mišića jer se oni kod ljudi mogu bitno razlikovati. Ako se ta činjenica zanemari, rezultati nisu zadovoljavajući. Nakon pregleda facijalnih mišića lekar će odlučiti u koja područja treba precizno aplikovati preparat. Neophodno je da na pregledu lekara obavestite ako dojite, uskoro planirate trudnoću ili bolujete od neuromišićnih bolesti (bolest povećava rizik pojave neželjenih dejstava). Na pregledu ćete dobiti odgovore na sva eventualna pitanja i nejasnoće.

Botox tretman

Botox tretman

Tok tretmana

Botox se pažljivo i precizno aplicira u vrlo malim količinama i blokira rad pojedinih mišića koji učestvuju u mimici lica. Na taj način se umanjuju i uklanjaju bore na licu, koje nastaju snažnim delovanjem tih mišića. Delovanje preparata je lokalizovano samo na mesta na koja je aplikovan. Sama aplikacija je gotovo bezbolna jer se preparat ubrizgava veoma tankim iglama.

Mesta na kojima se najčešće izvodi tretman su bore na čelu, sitne bore s spoljašnje strane očiju, bore iznad gornje usne, neravnine na bradi i bore na vratu.

Botox deluje posle dva ili tri dana po aplikaciji i prvi efekti postaju vidljivi. Podmlađivanje lica odvija se postepeno i može da traje i do mesec dana.

Kad se postigne pun efekat, trajnost rezultata varira zavisno o individualnim karakteristikama. U većini slučajeva efekti se održavaju oko 3-4 meseca, retko i 6 meseci.

Tretman se može ponavljati neograničen broj puta jer ne postoji nikakva opasnost za zdravlje pacijenta. Potrebno je voditi računa da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak. U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svakih 4 meseca kako bi se održao mladalački i svež izgled.

Važno je napomenuti da je kod ponovljenih tretmana estetski učinak pomlađivanja trajniji.

Oporavak

Pacijent se može odmah po završetku postupka vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Na mestu uboda može se pojaviti manja modrica, koju možete pokriti na uobičajeni način.

Mere opreza i neželjena dejstva

Tretman se ne preporučuje osobama alergičnim na sastojke preparata i obolelima od neuromišićnih bolesti, osim na predlog neurologa.

Najčešća neželjena dejstva su glavobolja, sindrom sličan gripu, privremeno spuštanje očnih kapaka i vrtoglavica. Mnogo ređe dolazi do pojave bolnosti lica, crvenila na mestu aplikacije i oslabljenosti mišića. Pojave se povezuju sa samom aplikacijom jer se javljaju tokom prve nedelje nakon zahvata. Sva neželjena dejstva su privremena i ne traju više od nekoliko nedelja.

  • Ne konzumirajte veće količine alkohola 24h nakon zahvata;
  • Ne vežbajte 24h nakon zahvata;
  • Ne masirajte lice I izbegavajte kozmetičko čišćenje lica nedelju dana nakon zahvata;
  • Izbegavajte podvodno ronjenje, kao I nošenje zaštitnih kaciga za motor;
  • Ne idite na spavanje 4 sata nakon tretmana, pokušajte zaspati na leđima noć nakon tretmana;
  • Pokušajte vežbati tretirane mišiće do 4 sata nakon zahvata, dakle nastavite se smejati, mrštiti itd.;
  • Izbegavajte solarijume i saune 3 do 4 dana nakon tretmana.

Baby Botox

Noviji trend u primeni Botoxa je primena Baby Botoxa i podrazumeva aplikaciju minimalnih doza preparata čime se postiže bolja pokretljivost mimičnih mišića, a time i prirodniji izgled. Rezultati tretmana su kratkotrajniji pa se preporučuje ponavljanje na 2-3 meseca.

Tretman u Dream Skin

U Dream Skinu tretman Botoxom podrazumeva pripremu, aplikaciju preparata i, ukoliko je to potrebno, kontrolu nakon 2 nedelje.

U ponudi je klasičan tretman preparatom Botoxa i tretman Baby Botoxom

Koriste se preparati renomiranih proizvođača.

Cena tretmana botoxom je 100 po regiji, a Baby botoxom je 80 po regiji.

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter