Mezo terapija tela

Mezoterapija tela

Mezoterapija tela

Mezoterapija je metoda koja se primenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Prvi put je opisana od strane Dr. Pistora u pedesetim godinama dvadesetog veka za lečenje hroničnog bola, a potom je postala metoda za lečenje različitih bolesti i stanja. Mezoterapija je metoda koja osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj.

 Opis tretmana

Mezoterapija tela je metoda kojom se uz pomoć igle u gornje slojeve kože aplkuju revitalizirajući sastojci, što osigurava prelazak epidermalne barijere i unošenje aktivnih revitalizirajućih sastojaka u dublje delove kože, gde su oni i najefikasniji. Primenjuje se za uspešan tretman celulita, lokalnih masnih naslaga, starenja kože, strija, pega,…. U mezoterapiji tela, ovaj metod se radi po zonama,i to:

  • Zona butina i zadnjice
  • Zona stomaka i pojasa
  • Zona ruku i ramenog pojasa

Mezoterapija se provodi u više navrata prema određenom protokolu. Tretman se uglavnom radi jednom nedeljno i traje oko 30 minuta. Ukupno je potrebno 4 do 6 tretmana.

Kandidati

Za mezoterapiju ne postoje apsolutne kontraindikacije, tako da svi između 18 i 65 godina, koji žele da se reše masnih naslaga na telu, mogu da izaberu upravo ovaj metod. Jedini uslov za uspeh je da indeks mase tela, ne prelazi 30! Klijenti gube od 2 do 10 cm u obimu, a u proseku 6 cm.

Opšte je pravilo da mezoterapiju u Dream Skinu ne radimo kod trudnica i dojilja, osoba koje boluju od autoimunih bolesti, osoba koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože.

 Priprema

U Dream Skinu neposredno pre tretmana detaljno analiziramo stanje kože pacijenta i donosimo odluku koje će se supstance primeniti. Pre tretmana koža se dezinfikuje i može se započeti s mezoterapijom.

Tok tretmana

Pri zahvatu se u Dream Skinu koriste najtanje igle, a cilj je da se površinskim ubodima aktivni sastojci ravnomerno rasporede površno po koži. Pri svakom ubodu ubrizga se u kožu minimalna količina sastojaka veličine kao kap. Injekcijske tehnike koje se primjenjuju u mezoterapiji su različite, često se kombinuje niz uboda tankom iglicom i primena tzv. tupe igle zavisno o regiji koja se tretira i kvalitetu kože.

U prvoj etapi primenjujemo koktele koji dramatično ubrzavaju mikrocirkulaciju. Zatim, u drugoj etapi primenjujemo tzv. „defibrozante“, oni razgrađuju vezivno tkivo, koje se manifestuje „tvrdim“ delovima masnih naslaga. I treća etapa je primena lipolitika, koji ubrzavaju metabolizam masnih ćelija u pravcu razgradnje masti. Sve tri etape se sprovode u JEDNOM TRETMANU, i samo tako sproveden tretman će imati uspeha.

 Oporavak

Tretmani su gotovo bezbolni, ponekad se nakon tretmana vidi crvenilo kože, vrlo retko manji otoci koji spontano prođu nakon par sati. Nastale modrice prolaze spontano kroz nekoliko dana. Vrlo retko se mogu javiti alergijske reakcije. U većini slučajeva neposredno nakon tretmana možete se posvetiti svojim obvezama i svakodnevnim aktivnostima.

 Mere opreza

Najveću opasnost čini primena u rukama nestručnih osoba. Ako želite biti sigurni u tretman preporučujemo vam mezoterapiju koju izvodi samo edukovan lekar. Drugu najveću opasnost čini primena lažnih i nedozvoljenih proizvoda te se savetuje da se koriste samo proizvodi renomiranih proizvođača.

U Dream Skinu nudimo široku paletu preparata za mezoterapiju tela. Koristimo proizvode renomiranih proizvođača: Mesoestetic, Revitacare, Promoitalia i NOVO u Dream Skinu Alydia.

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter