Dermaroler

Genosys dermaroler

Dermaroler

DERMAROLER (Skin Needling)

Ova metoda podrazumeva upotrebu valjka s iglicama ili ciljano ubadanje kože iglicom na vrhu drške. Oba načina imaju isti princip delovanja. Cilj je izazvati površinska oštećenja kože što podstiče obnavljanje kože, a istovremeno poboljšava efekte površinski primenjenih preparata. Upotrebljavaju se iglice različite dužine.
Nakon oštećenja kože počinju zbivanja koja obnavljaju kožu. Oštećenje kože podstiče jačanje postojećeg kolagena uz razvoj novog kolagena. Obnovu kolagena i stvaranje novih krvnih sudova uzrokuju faktori rasta koje aktivira oštećenje. Prednost ove metode je što je vrlo jednostavna i daje dobre rezultate.

Primena i način delovanja

Genosys dermaroler

Genosys dermaroler

Ovom metodom moguće je ukloniti ili umanjiti površinske nepravilnosti kože: bora, strija i ožiljaka. Efekat koji nije moguće predvideti je i vraćanje izgubljene pigmentacije na mestu strija i ožiljaka.
Faktori rasta uzrokuju obnavljanje i podmlađivanje kože. Razvoj novih kapilara poboljšava prokrvljenost kože čime se poboljšava izgled i kvalitet kože. Razvoj novog kolagena takođe ima udeo u smanjivanju ožiljaka i bora.
Oštećenje kože omogućava da preparati aplikovani na površinu kože prodiru dublje u kožu, čime se ostvaruje bolji efekat primenjenih preparata.

Kandidati

  • pomlađivanje kože uz uklanjanje površinskih nepravilnosti
  • smanjivanje bora oko očiju i usta
  • smanjivanje ožiljaka svih vrsta, osim keloida i hipertrofičnih ožiljaka
  • smanjivanje strija
  • smanjivanje pora
  • poboljšanje efekata površinski primenjenih preparata

Postupak

Pre tretmana koža se očisti. Po potrebi se aplikuje lokalni anestetik (kod manjih iglica dužine 0, 3 – 0, 5 mm anestezija obično nije neophodna). S valjkom se prelazi po koži više puta u više pravaca ili se koža ciljano ubada iglicama.

Rezultati i broj tretmana

Rezultati se ne vide odmah nakon tretmana jer proces obnavljanja kože traje mesecima. Potrebno je 1-2 meseca da prvi rezultati postanu vidljivi, a vremenom postaju sve uočljiviji. Konačan rezultat se postiže nekoliko meseci posle tretmana.
Broj tretmana je individualan i zavisi o indikaciji. Za što bolje rezultate savetuje se kombinacija s drugim metodama, čime se smanjuje broj potrebnih tretmana. Kod ožiljaka i bora prosečno je potrebno 2-5 tretmana s razmakom od 3-4 nedelje.

Oporavak

Koža je nakon tretmana crvena, nekad malo otečena uz moguće modrice. Kod kraćih iglica do 0,3 mm uglavnom nije potreban oporavak. Posle tretmana dužim iglicama 0,5 i više mm potreban je oporavak od nekoliko dana. Nakon tretmana se koriste kreme po preporuci lekara, a šminka je dozvoljena kad oštećenja zacele.

Mere opreza i neželjeni efekti

Najčešće se javlja crvenilo, blagi otok kože i manje modrice. Veoma retko na mestima oštećenja kože nastaju ožiljci i promene pigmentacije i zato se savetuje izbegavanje sunčanja i solarijuma 15 dana. Šminku izbegavati dok sva oštećenja ne zacele. Ne upotrebljavati kreme i masti posle tretmana bez prethodne konsultacije s lekarom.

Tretman u Dream Skinu

U Dream Skinu se se koriste preparati renomirane svetske kuće GENOSYS.

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter