Laserska epilacija

Laserska epilacija

Lumenis Light Sheer laser

Laserska epilacija

Većina žena i muškaraca svakodnevno troši vreme i novac na održavanje glatke kože, bez neželjenih dlačica. Oni dobro znaju kako mukotrpno dolaze do željenih rezultata i koliko su rezultati kratkotrajni.

Rešenje problema s neželjenim dlačicama je Diodni Lumenis Light Sheer laser. Tretmani ovim tipom lasera jednako su uspešni i sigurni i za muškarce i za žene svih tipova kože. Laserska epilacija ne garantuje trajno uklanjanje dlačica, preciznije je reći da omogućava dugotrajne efekte. Određene dlačice mogu biti otporne na laserski tretman te ponovno izrasti, ali tanje i svetlije.

Opis tretmana

Lasersko uklanjanje dlaka je medicinski postupak u kojem se diodnim laserom, koji stvara intenzivno pulsirajuće zrake tačno određene talasne dužine (810 nm), uklanjaju neželjene dlačice. Prilikom tretmana energija lasera koristi se kako bi se sprečio ponovni rast dlačica prodiranjem energije lasera nekoliko milimetara u kožu da bi dosegla koren dlačica. Kada dopre do melanina u dlaci, svetlost se apsorbuje, tj. pretvori u toplinu. Što je dlačica tamnija i deblja, to se više toplote proizvede. Ta toplota oštećuje matične ćelije (genocells) oko dlačica i područje neposredno uz dlačicu koje je odgovorno za ponovni rast. To omogućuje drastično smanjenje broja dlačica na tretiranom području. Diodni laser Lumenis light sheer, koji se koristi za uklanjanje dlačica u Dream Skin-u postao je sinonim za sigurnu i dugotrajnu epilaciju. Njegova velika snaga dopire pouzdano do folikula dlačice.

Laserska epilacija uspešno uklanja dlake, ali broj tretmana potrebnih za željeni i trajan rezultat je individualan i zavisi od fizioloških osobina svakog pojedinca. Uspešnost tretmana zavisi od boje i debljine dlačica, kao i dubine njihovog korena. Za crvene i svetle dlačice potrebno je više tretmana u odnosu na crne dlačice. Kako bi postigli što veću uspešnost, bitno je da se dogovori plan tretmana sa lekarom, u zavisnosti od tipa kože i kose. Obično je potrebno nekoliko tretmana laserske epilacije kako bi tretirano područje na duži period bilo bez dlačica. Ponekad su potrebni povremeni tretmani održavanja.

Rezultat tretmana zavisi i o eventualnim endokrinološkim problemima pacijenta.

Najčešće se laserski tretiraju noge i ruke, pazusi, gornja usna, brada, bikini područje i intimna zona. Međutim, neželjene dlačice moguće je ukloniti s gotovo svakog dela tela, izuzev kapaka i područja oka.

Laserska epilacija

Laserska epilacija

Kandidati

Lasersko uklanjanje dlačica najbolje je za sve osobe koje žele postići što dugotrajniji osećaj glatke kože. Najpogodniji kandidati su osobe sa svetlijom kožom i tamnim dlačicama. Zahvaljujući Lumenis Light Sheer laseru sada i osobe s tamnijom kožom mogu koristiti lasersko uklanjanje dlačica s odličnim rezultatima. Laser rešava i problem uraslih dlačica. Nakon samo nekoliko tretmana možete zaboraviti na bolne procese koje urasle dlake često uzrokuju.

Priprema

Prilikom dogovora o laserskoj epilaciji, lekar će vam dati sva potreba uputstva za pripremu za tretman:

  • Obrijte dlačice veče pre tretmana;
  • Ne mažite kožu nikakvim kremama ni losionima pre tretmana;
  • Obavestite lekara ako ste na terapiji antibioticima ili nekim fotosenzibilnim lekovima;
  • Ne čupajte dlačice pincetom, ne depilirajte se voskom niti električnim epilatorom 3-4 nedelje pre tretmana. Navedeni tretmani uklanjanja dlačica utiču na folikul dlačica, a tako i na efekte laserske epilacije;
  • Uklonite make-up i dezodorans sa kože koja će biti tretirana.

Tretman

Na željeno područje nanosi se hidrogel, glava lasera prislanja se na kožu i pomiče preko područja koje se tretira. Laser emituje impulse energije na površini veličine 8-14 mm, koje pacijent oseća kao lagano bockanje ili peckanje. Laser ima ugrađen sistem za hlađenje koji sprečava veću neprijatnost u toku tretmana. Kod izuzetno osetljivih osoba postoji mogućnost nanošenja anestetske kreme pre tretmana.

Za dugotrajniji efekat potrebno je ponavljati tretman u intervalu od 4-8 nedelja jer se dlačice u toku tretmana nalaze u različitim fazama rasta. Laser je efikasan u otklanjanju dlačica u fazi kad je pigment melanin povezan s korenom dlake. Broj tretmana potreban za dugotrajan efekat je individualan i zavisi o vrsti dlake, tipu kože kao i hormonskim i genetskim predispozicijama. Precizniju prognozu Vam može dati lekar prilikom pregleda. Češći tretmani nemaju željeni efekat.

Vreme trajanja tretmana je različito i zavisi od veličine tretiranog područja. Tretman malog područja poput nausnica traje nekoliko minuta. Tretman većeg područja, poput celih nogu ili leđa , može potrajati i sat vremena.

Oporavak

Neposredno posle lasereke epilacije i u toku prvih nekoliko sati možete primetiti crvenilo i blagi otok na tretiranoj koži. Za ublažavanje propratnih efekata laserske epilacije naše osoblje će vam preporučiti gel, kremu ili losion dostupan u našoj maloprodaji. Ukoliko vaša koža nepovoljno reaguje odmah nakon laserske epilacije, lekar vam na tretirano područje može naneti kremu koja brzo i efikasno otklanja navedene tegobe.

Za prevenciju i brzo otklanjanje simptoma iritacije bitno je da posle laserske epilacije izbegavate sunčanje i solarijum u toku nekoliko dana, tj. do povlačenja simptoma.

Dlačice otpadaju prvih nekoliko dana posle tretmana, a ponekad i nedeljama.

Mere opreza i neželjeni efekti

Pridržavanje saveta lekara pre i posle tretmana je ujedno i mera opreza.

Najčešće nuspojave laserske epilacije:

  • Iritacija kože – privremena neprijatnost, crvenilo i oticanje mogući su nakon laserskog uklanjanja dlačica. Svi znakovi i simptomi obično nestanu za nekoliko sati, izuzetno retko traju duže od toga;
  • Promena pigmenta – lasersko uklanjanje dlaka može potamniti ili posvetliti tretiranu kožu, uglavnom privremeno. Koža posvetli uglavnom kod onih s tamnijom kožom, posebno ako se laser nepravilno koristi;
  • Laserska epilacija može izuzetno retko uzrokovati perutanje kože, ljušćenje, rane ili druge promjene u teksturi kože;
  • Trajna epilacija ne preporučuje se na očnim kapcima i okolnom području zbog mogućih teških povreda.

Tretmani u Dream Skinu

Laserski tretmani u Dream Skinu podeljeni su po regijama tela i rade se Lumenis Light Sheer laserom što omogućava izuzetne rezultate.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter