PRP terapija pomlađivanja matičnim ćelijama

Podmladjivanje matičnim ćelijama

PRP tretman podmladjivanja matičnim ćelijama

Vaše telo u sebi poseduje moć da regeneriše i leči tkivo na svim delovima vaše kože. Matične ćelije čine to svaki dan tokom vašeg života. PRP terapija pomlađivanja matičnim ćelijama, poznata je i kao tretman pomlađivanja vlastitom krvlju. To je zahvat koji koristi moć lečenja koju imaju trombociti i faktori rasta u krvi kako bi se stimulisala reakcija matičnih ćelija. Matične ćelije pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih sudova, obnavljanje i poboljšanje oštećene kože te usporavaju i poništavaju znakove starenja.

Opis tretmana

PRP terapija pomlađivanja matičnim ćelijama je revolucionarna metoda pri kojoj lekar upotrebljava minimalnu količinu vaše krvi za pomlađivanje kože. PRP podrazumeva izdvajanje ćelija i proteina koji se nalaze u krvi i ubrizgavanje u kožu. Tako se pospešuje obnavljanje kože i potkožnog tkiva. Deo krvi po kojoj je metoda dobila ime je PRP (Platelet Rich Plasma) ili u prevodu – plazma bogata trombocitima. Ovim postupkom na prirodan način potičemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu, smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože na licu. U PRP-u se uz trombocite nalaze faktori rasta i vaše matične ćelije, koje nadalje stimulišu proces obnavljanja. Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša krv, ne unose se sintetičke supstance pa ne postoji mogućnost nuspojava. Tretman je u potpunosti netoksičan, hipoalergen i ne zahteva vreme oporavka.

Kandidati

U konsultaciji s lekarom procenjuju se potrebe svakog pojedinačnog klijenta i određuje najoptimalniji tretman ili kombinacija tretmana.

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama može se upotrebljavati za:

  • Smanjenje glabelarnih linija, odnosno bora između obrva;
  • Smanjenje bora „mrštilica“;
  • Poboljšanje izgleda bora oko očiju;
  • Smanjenje nazolabijalnih bora;
  • Smanjenje bora smejalica;
  • Tretiranje ožiljaka od akni;
  • Smanjenje bora oko usana;
  • Pomlađivanje kože na rukama i ostalim delovima tela.

Priprema

Podmladjivanje matičnim ćelijamaPre samog tretmana lekar će standardnom procedurom izvaditi 8 ml vaše krvi. Bol koji osetite jednak je onom koji osećate pri klasičnom vađenju krvi. Nakon toga, lekar će posebnom tehnikom, odnosno centrifugom s velikim brojem obrtaja, odvojiti plazmu od ostalih sastojaka vaše krvi.

Tok tretmana

Vaše ćelije se potom ubrizgavaju u kožu gde je ona opuštena i/ili u bore. Za ubrizgavanje se koriste male igle koje su slične onima koje koristimo za aplikacijudermalnih filera, Botoxa ili mezoterapije. Zavisno o efektu koji želimo postići, plazma se ubrizgava u površnije ili dublje slojeve kože. Ubodi nisu bolni, osim oko usana pa se na tom području, ukoliko to želite, može primeniti lokalna anestezija. Prvi rezultati se vide već po prvom tretmanu, ali na temelju iskustva u primeni ove metode, preporučuju se 3 tretmana u razmaku od 6 nedelja. Postupak se ukoliko želite može ponoviti za 12 meseci.

Oporavak

Neposredno posle tretmana moguća je pojava crvenila, otoka i minimalnog bola na području koje je tretirano. Simptomi po pravilu nestaju kroz par sati, a u potpunosti za nekoliko dana. Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

Već par nedelja nakon tretmana vidljivo je opšte poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest nedelja počinje razvoj novog kolagena i krvnih sudova, a u idućih tri do šest meseci dolazi do nestanka linija i bora . Efekti terapije su individualni i mogu trajati između 12 meseci i dve godine. Razlika ove metode u odnosu na ostale je dugoročan efekat, ali i određeno vreme od aplikacije do ispoljavanja efekata.

Mere opreza

PRP terapija pomlađivanja matičnim ćelijama je jednostavan i siguran tretman. Obzirom da se PRP izvlači iz vaše krvi, ne postoji mogućnost prenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija.

PRP terapija se ne primenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih oboljenja, trudnoće, hronične bolesti jetre i bolesnika na antikoagulantnoj terapiji.

Tretman u Dream Skinu

PRP tretman u Dream Skinu podrazumeva pripremu, sam postupak i kontrolu posle 2 nedelje ukoliko je potrebno. Pre tretmana odrede se prioriteti, koja područja klijent želi da tretira, a ako posle aplikacije na željena mesta ostane dovoljno plazme, po želji se tretiraju drugi delovi lica ili tela. Od jedne epruvete krvi dobije se oko 4ml koncentrata što je dovoljno za tretman lica, vrata, šaka ili dekoltea.

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter