Mezo terapija lica

Mezoterapija lica

Mezoterapija lica

Mezoterapija je metoda koja se primenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Prvi put je opisana od strane Dr. Pistora u pedesetim godinama dvadesetog.veka za lečenje hroničnog bola, a potom je postala metoda za lečenje različitih bolesti i stanja. Mezoterapija je metoda koja osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj.

Opis tretmana

Mezoterapija lica je metoda kojom se uz pomoć igle u gornje slojeve kože aplikuju revitalizirajući sastojci, što osigurava prelazak epidermalne barijere i unošenje aktivnih revitalizirajućih sastojaka u dublje delove kože, gde su oni i najefikasniji. Terapija je vrlo individualna i zvisno o stanju kože aplikuje se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji podstiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međućelijske supstance, te štite ćelije od oštećenja slobodnim radikalima. Mezoterapija se provodi u više navrata prema određenom protokolu.

Kandidati

Savetuje se da se počne s mezoterapijom već u kasnim dvadesetim godinama života u svrhu pomlađivanja lica i prevencije starenja. Mezoterapija ima dobre učinke kod osoba sa suvom kožom, osoba kod kojih su izraženi znakovi fotostarenja, te kod osoba sa zrelijom kožom. Opšte je pravilo da mezoterapiju u Dream Skinu ne radimo kod trudnica i dojilja, osoba koje boluju od autoimunih bolesti, osoba koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože.

Priprema

U Dream Skinu neposredno pre tretmana detaljno analiziramo stanje kože pacijenta i donosimo odluku koje će se supstance primeniti. Pre tretmana koža se dezinfikuje i može se započeti s mezoterapijom.

Tok tretmana

Laboratoire RevitacarePri zahvatu se u Dream Skinu koriste najtanje igle, a cilj je da se površinskim ubodima aktivni sastojci ravnomerno rasporede površno po koži. Pri svakom ubodu ubrizga se u kožu minimalna količina sastojaka veličine kao kap. Injekcijske tehnike koje se primjenjuju u mezoterapiji su različite, često se kombinuje niz uboda tankom iglicom i primena tzv. tupe igle zavisno o regiji koja se tretira i kvalitetu kože. Kod osoba sa već uznapredovalim znacima starenja kože potrebno je postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekat, a najbolje rezultate daje u kombinaciji s drugim metodama.

Oporavak

Tretmani su gotovo bezbolni, ponekad se nakon tretmana vidi crvenilo kože, vrlo retko manji otoci koji spontano prođu nakon par sati. Vrlo retko se mogu javiti alergijske reakcije. U većini slučajeva neposredno nakon tretmana možete se posvetiti svojim obvezama i svakodnevnim aktivnostima. Ne preporučuje se izlaganje suncu i veštačkim izvorima UV zračenja nakon mezoterapije.

Mere opreza

Najveću opasnost čini primena u rukama nestručnih osoba. Ako želite biti sigurni u tretman preporučujemo vam mezoterapiju koju izvodi samo edukovan lekar. Drugu najveću opasnost čini primena lažnih i nedozvoljenih proizvoda te se savetuje da se koriste samo proizvodi renomiranih proizvođača.

U Dream Skinu nudimo široku paletu preparata za mezoterapiju lica koji pružaju raznoliku pomoć u rešavanju brojnih estetskih problema povezanih s kožom lica. Koristimo proizvode renomiranih proizvođača: Revitacare, Promoitalia, Mesoestetic, Genosys professional itd.

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter