Dermalni fileri

 

Hijaluronski dermalni fileri

Hijaluronski dermalni fileri

Hijaluronski dermalni fileri

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je reč o popunjavanju bora lica. Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera, a to su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primene i neznatna bolnost kod aplikovanja.

Hijaluronska kiselina je prirodna materija koja ima veliki udeo u izgradnji međućelijskog prostora naše kože, ima vrlo važnu ulogu u balansu vode pa omogućuje dobru hidrataciju. Sa starenjem koža gubi hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožno masno tkivo i elastičnost. Kao posledica toga, a usled sile gravitacije i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu i koža postaje umorna i bez sjaja.

Dermalni hijaluronski fileri popunjavaju bore i revitalizuju lice. Fileri utiču na regeneraciju i stvaranje novog kolagena.

Primena i ciljevi tretmana

Prednosti ovog tretmana su brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati. Hijaluronski fileri su namenjeni tretiranju svih zona lica. Hijaluronski fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica, a ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku.

Njihovim aplikovanjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje uglova usana) te rehidratacija kože zbog retrakcije molekula vode. Tretiranjem određenih delova lica posebnim tehnikama, postiže se zapravo efekat liftinga lica.

Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore u cilju podmlađivanja. Noviji trend je upotreba filera kod osoba starijih od 25 godina kao prevencija nastanka bora.

Hijaluronskim filerom se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore (od nosa prema usnama), mogu se koristiti za povećanje usana i već spomenuto korigovanje kontura donjeg dela lica.

Tretman dermalnim filerima je siguran i delotvoran. Izvodi se tako da se preparat aplikuje na mestima gde se bore žele ukloniti ili umanjiti. Zahvat je jednostavan i bezbolan.

Kandidati

Tretman hijaluronskim filerima može započeti s nastankom prvih izraženijih bora. Vreme nastanka bora je individualno i zavisi o genetici i načinu života (pušenje, nedovoljno spavanje, odmor, svakodnevni stres). Kod nekih osoba prve izraženije bore se javljaju krajem dvadesetih godina. Od pojave prvih bora na dalje, hijaluronski fileri se mogu svakih, otprilike na godinu dana nadopunjavati, kako bi se što duže zadržao mladalački izgled i održala dobra kontura lica.

Priprema

Priprema započinje pregledom lekara. Nakon razgovora s pacijentom, s obzirom na postizanje željenog efekta, odabere se dermalni filer koji će se aplikovati.

Ukoliko koristite šminku za lice potrebno ju je ukloniti pre samog tretmana. Lekar stavlja na lice anestetsku kremu kako bi se ublažila neprijatnost uboda tankom iglom. Nakon 15 minuta anestetik se ukloni, očisti lice i može se započeti s aplikacijom dermalnih filera.

Tretman

Nakon navedene pripreme, filer se ubrizga u željeno područje pomoću malih, tankih igala. Za vreme tretmana klijent može neposredno pogledati efekte tretmana. Trajanje tretmana zavisi od područja koja se tretiraju i količini filera koji se aplikuje i iznosi 30 do 45 minuta.

Oporavak

Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podlivi obično povuku za nekoliko dana. Nakon 2 nedelje preparat će se sam preraspodeliti i dati svoj puni učinak.

Mere opreza i neželjeni efekti

Nakon tretmana dermalnim filerima moguća je pojava crvenila, podliva, otoka, ili osetljivosti na mestu ubrizgavanja filera. Crvenilo nestaje obično nekoliko sati nakon tretmana, dok otok i podliv najčešće nestaju za nekoliko dana. Od značajnih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija ili nekroza dela kože. Ove ozbiljne komplikacije su izuzetno retke.

Nakon tretmana dermalnim filerom preporučuje se izbegavanje saune, izlaganja suncu, odlasci u solarijum, kao i pritiskanje dijela lica koje je tretirano.

Tretman u Dream Skinu

Tretman u Dream Skinu podrazumeva pripremu i postupak, a ukoliko je potrebno i kontrolu nakon 2 nedelje.

Koristimo dermalne filere renomiranih svetskih proizvođača.

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter